2011. július 17., vasárnap

Még egy kis Afrika...

Ajánlott zene az olvasáshoz: Angelique Kidjo, Wele Wele

Ebben a nagy kánikulában szinte már Afrikában érzem magam, de a meleg időjáráson túl a mai bejegyzés aktualitását a hét "nagy eseménye", a 2011-es magyar szépségkirálynő választás is adja.

De előtte még repüljünk vissza időben pár évet, térben pedig az afrikai kontinensre, hogy a 2007-es tanzániai Miss World választáson találjuk magunkat.

Tanzánia 2007-ben először küldött jelöltet a világméretű legszebb-lány-kereső vetélkedőbe, mely szerepre a kopasz Flaviana Matatát találták a legalkalmasabbnak. A hatás nem maradt el: a Miss World történetében először mérettette meg magát egy kopasz lány, nem is akármilyen sikerrel. A hatodik helyig meg sem állt, manapság pedig modellként keresi a kenyerét. Talán épp ez a siker ihlette a 2010-es világversenyre jelöltet küldő zambiai ítészeket is (ld. itt).



Az idei magyar verseny nagy pozitívuma pedig a közönségdíjas királynő, Weisz Fanni volt, aki szereplésével üzenni szeretett volna az embereknek: az egészségeseknek, hogy legyenek hálásak amiért nincs fogyatékosságuk, a fogyatékkal élőknek pedig, hogy ugyanolyan értékesek, mint bárki más.

Nincsenek megjegyzések: